Subsidie pelletkachel

Veel mensen weten het niet, maar er zijn diverse subsidiemogelijkheden omtrent de pelletkachel. De pelletkachel is een kachel die gestookt wordt met korrels van geperste houtsnippers. De pelletkachel is energiebesparend, milieuvriendelijk en duurzaam. Vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steunt de overheid het gebruik van de pelletkachel.

Subsidie pelletkachel door de NAM en CVW

Inwoners van Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kunnen gebruik maken van de ‘Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering’. De regeling is voor woningbezitters met aardbevingsschade die energiebesparende of -opwekkende maatregelen aan hun huis treffen. De pelletkachel is hier een goed voorbeeld van.

Subsidie pelletkachel in provincie Groningen

Subsidie voor uw pelletkachel aanvragen als u woont in Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde (provincie Groningen) is mogelijk. Tot nu toe gold de subsidie alleen voor plaatsen in Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer en De Marne (provincie Groningen) Inwoners van deze plaatsen kunnen een beroep doen op de regeling.
Huiseigenaren die graag subsidie willen voor hun pelletkachel kunnen via de regeling een tegemoetkoming van maximaal € 4.000,- euro krijgen voor energiebesparende maatregelen. De regeling staat open voor woningeigenaren in de elf gemeenten waar voor tenminste € 1.000,- euro aardbevingsschade is vastgesteld door NAM of CVW.

Subsidie pelletkachel voor woning

Er is subsidie mogelijk voor mensen die op of na 17 januari 2014 een bestaande woning hebben gekocht of een nieuwbouwwoning opgeleverd hebben gekregen. Ook woningeigenaren die hun huis bouwkundig (laten) versterken in overeenstemming met een schriftelijk advies van de NAM kunnen een beroep doen op de subsidie.

Subsidie pelletkachel door ISDE

Met de Investering Subsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor o.a. de aanschaf van een pelletkachel. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Bekijk eens onze verschillende pelletkachel modellen. Wilt u meer informatie over subsidiemogelijkheden van uw pelletkachel? Neem gerust contact met ons op.

U kunt verder ook nog informatie lezen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lees meer over

Voordelen van een pelletkachel van Calda Vita in Hoogezand
Gezelligheid, sfeer en warmte van een echt brandend vuur in uw huis. De pelletkachel biedt gezelligheid met een rustig brandend vlambeeld. Echt genieten in uw huis. Ook bespaart u enorm op uw stookkosten en CO2 neutraal stoken is natuurlijk goed voor het milieu. Verder zijn er nog veel meer voordelen.
Lees meer
Voordelen van een haard van Calda Vita in Hoogezand
Met een sfeervolle haard (gaskachel of gashaard ) heeft u geen enkel last van afval of as. De haard heeft een prachtig vlammenbeeld. Bij volledige verbranding levert gas weinig schadelijke stoffen op. Eén ruimte verwarmen dmv een gaskachel is vaak zuiniger dan een centrale verwarming.
Lees meer
Voordelen van een houtkachel van Calda Vita in Hoogezand
Knetterend hout en een mooi vlammenbeeld. De warmte van een houtkachel en de heerlijke geur van brandend hout. Hout stoken is intens populair en houtstoken is relatief goedkoop. Droge, kant-en-klare houtblokken zijn overal aan te schaffen. Nog goedkoper is het als u zelf hout kapt, klooft en laat drogen.
Lees meer